Ensimmäinen kaivauspäivä 4.6.2018

Päivä alkoi klo. 14 kaivauspaikalla nimikylttien ja työvälineiden esittelyllä. Saimme myös museokortit arkeologeiltamme Ilari Aallolta ja Elina Mattilalta. Päivä oli kuuma, mutta onneksi osa alueesta oli katettu. Edellisellä viikolla kaivauspaikan lämpötila oli kohonnut jopa 41 asteeseen. Hieman viileämmästä ilmasta huolimatta auringossa lapioidessa hiki virtasi ihan kunnolla. Suurin osa vapaaehtoisista seuloi maa-ainesta, loput opettelivat maan tutkimista, kaivamista lastoilla sekä lapiolla.

Heti ensimmäisinä minuutteina seulasta löytyi mm. lasia ja oletettavasti hauen leukaluu. Varsinaisen työn alkaessa löydöksiä tulikin yllättävän paljon ensimmäisistä maakerroksista: lasia, nauloja, kattotiiltä, kaakeliuunista paloja, erikokoisia luita, keramiikkaa, sekä pullon jäänteitä. Maaperän perusteella pystyttiin alustavasti päättelemään missä aikanaan oletettu polku on sijainnut suhteessa paikalla oleviin puihin ja puiden jäänteisiin.

Haukoja yksityiskohtia: Jokainen teki löytöjä heti ensimmäisenä päivänä. Varmasti usea on toivonut joskus edes löytävänsä jotain arkeologisissa kaivauksissa. Upeaa!

– Kimmo Leijala

Henkilön Kimmo Leijala kuva.
Henkilön Kimmo Leijala kuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s