28.6.2018

Turun Keskiaikamarkkinat alkoivat tänään ja kaivauspaikalla kävi todella mukavasti ihmisiä tutustumassa löytöihin ja kuuntelemassa arkeologien kertomuksia paikan historiasta. Tomeria kesäkoululaisiakin vieraili työnjohtajan roolissa. 🙂

Kaivaussää oli todella kuumaa tänään ja lämpötila taisi olla 42 astetta parhaimmillaan. Tänään lapioin kellarikerrostumaa ja lähinnä poistin todella isoja tiilejä. Yhdessä olikin tiilentekijän sormesta jälki muistona. Onneksi tiilten alta paljastui helpommin lähestyttävää hiekka/savimaata, mitä oli huomattavasti helpompi lapioida ja tasoittaa lastalla.

Varsinaisia löytöjä ei tänään aluksi tullut esiin juuri ollenkaan. Pieniä lasinsiruja ja luita lähinnä. Ilari ja Elina olivat kuitenkin kaivaussyvennyksestä löytäneet esiin mielenkiintoisen yksityiskohdan, eli luultavasti umpeenmuuratun oven. Kaivoin tätä aluetta loppupäivän ja sieltä paljastui hieman kaarevaa lasia, keramiikkaa, sekä iso palanen luultavasti 1700-luvun virvoitusjuomapullosta! Kaivausalueen yhdestä kulmasta Ilari puolestaan löysi paljon pullonosia ja lopulta ensiluokkaisen kattotiilen, jossa oli tekijän merkintöjä! Tästä on hyvä jatkaa!

– Kimmo Leijala

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s