10.7.2018 – Vierailu naapurissa

Taas laajentamassa Turkua! Vielä kirjaimellisemmin tänään.

Vierailimme Katedralskolanin kaivauksilla, joista onkin tullut melkoinen yleisömenestys. Olin todella vaikuttunut näkemästäni, en ollut kuvitellutkaan kuinka hyvin paikka on säilynyt seinineen, portaikkoineen, lattiakivetyksineen ja ovineen. Oppaamme kertoi meille tarkasti ja kattavasti eri kohteista, rakennusten omistajista sekä muista kivoista yksityiskohdista.

Löydöt olivat yllättävänkin samanlaisia, mitä olemme tehneet omalta kaivauspaikastamme Aboa Vetuksen sisäpihalla. Eroja toki löytyi kuten aina. Kuitenkin pullolasia, liitupiippuja, keramiikkaa yms.

Kierroksen kruunasi hieno 3D-mallinnettu esitys raunioista, joka tulee varmasti lähitulevaisuudessa kaikkien tutkittavaksi. Siinä kun pystyy seikkailemaan raunioissa vapaamuotoisesti. Oli aikamoinen elämys!

Tosin harmitus on iso siinä määrin henkilökohtaisesti, että tämä kohde peitetään ja päälle rakennetaan uusittu liikuntasali. Tämä toki on oma mielipiteeni. Mutta onneksi kohde on päästy tutkimaan huolellisesti asiantuntijoiden toimesta ja tämä luo aivan uutta kuvaa, sekä elävöitystä keskiaikaisen Turun ja Suomen historiaan.

– Kimmo Leijala

Valokuvat:

– Sanna Tulonen

Henkilön Sanna Tulonen kuva. Henkilön Sanna Tulonen kuva. Henkilön Sanna Tulonen kuva. Henkilön Sanna Tulonen kuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s