Kaivausennakko 2021

Aboa Vetus & Ars Nova museon yleisökaivaukset valitettavasti peruttiin vuonna 2020 vallitsevan koronavirusepidemian takia. Nyt kuitenkin kaivaukset pääsevät vihdoin alkamaan pitkän tauon jälkeen! Onhan tätä jo odotettu lastat syyhyten! Tuttuun tapaan kesällä on myös kaivauskursseja aikuisille ja lapsille. Näistä löydät lisää tietoa museon sivuilta.

Edellisinä vuosina olemme kaivaneet esiin Forsteenin talon kellaria ja sen vieressä olevaa sivukujaa. Hienona asianahan paljastui, että kyseinen kellari on jopa keskiaikaista perua. Näistä voitte lukea aiemmista postauksista tässä blogissa ja arkeologi Ilari Aallon vuoden 2019 uunituoreesta kaivausraportista. Tällä kertaa kartoitamme pihapiiriä enemmän ja siinä sijainnutta liiteriä.

12.5. pidimme perinteisen Arkeologin kahvitunti-tapahtuman etänä Zoomin välityksellä. Teemana oli juuri yleisökaivaukset, vapaaehtoistyö ja pieni katsaus tulevaan kesään. Oli mukava kuulla vanhojen kaivaustuttujen ääntä pitkästä aikaa ja kyllähän siinä omatkin energiatasot nousivat ennestään, kun mukaan on tulossa uusia kaivausapulaisia intoa puhkuen.

Kun alueen portin lukko aukeaa maanantaina, aloitamme hommat talkoohengessä ja puhdistamme kaivausaluetta lehdistä, oksista ja kaikesta mahdollisesta, mitä pitkän tauon aikana on kertynyt. Sen jälkeen pääsemmekin jo toivottavasti tositoimiin! Viime kesät ovat olleet äärimmäisen kuumia, mutta nyt näyttäisi, että pääsisimme aloittamaan työt hieman inhimillisemmissä sääoloissa ainakin aluksi. Kävin tänään paikan päällä katselemassa, miltä alue näyttää tällä hetkellä ennen kuin pääsemme vauhtiin.

Innolla huomista odotellessa!

Terkuin,

Kimmo Leijala

Tässäpä muutama kuva myös:


P.S.

Museo on siis nyt auki 14.5.2021 lähtien tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Aboa Vetus & Ars Novan kaivauksiin voi tulla tutustumaan aina arkeologien ollessa paikalla. Meidän arkeologisen kaivauksen löydät museon sisäpihalta, Itäisen rantakadun ja Nunnankadun kulmauksesta. Sinne voi tulla tutustumaan, kyselemään ja ihmettelemään aina arkeologin ollessa paikalla.

Lisäksi kesä-heinäkuussa kaivauksella järjestetään Arkeologin vastaanotto aina keskiviikkoisin klo 12–14. Tällöin arkeologit ovat varanneet paikan päälle uusimpia kaivauslöytöjä yleisön ihailtavaksi. Tähän ei tarvitse ilmoittautua ja tapahtuma on maksuton. Eli tervetuloa vaikka koko perheen ja kavereiden kanssa!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s