Hommat käyntiin!

Terrrvetuloa virallisesti tämän vuoden yleisökaivauksien pariin!Hommat alkoivat puoliltapäivin Jannan briiffauksella tämän vuoden kaivausalueesta ja pohdinnalla, miten saisimme Forsteenin talon kellarin ympäriltä tukena toimineet vaahtolasit järkevästi pois. Aluksi lapioimme varovaisesti tukirakenteiden juuresta urakalla materiaalia veks ja tasoitimme päältä kasoja, ettei kaikki valahda heti takaisin lähtöruutuun.Isoin tuumailun paikka oli nuo varsinaiset tukirakenteet kellarin seinustalla. Miten purkaa niitä? Vai antaako niiden olla pystyssä, kunnes olisimme tarpeeksi syvälle lapioineet?

Päätimme lopulta kokeilla hajota ja hallitse -tekniikkaa, eli purimme tukipaalut ja levyt yksi kerrallaan, annoimme vaahtolasin valua vapaasti ja lapioimme koko höskän isoihin säkkeihin ja kellarin kerroksen päälle tasaisesti. Tämä toimi oikein mainiosti. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että en olisi uskonut käyttäväni porakonetta arkeologisilla kaivauksilla ensimmäisenä päivänä.Sää oli mitä mainioin, eli lämpötila sellaiset +15 aluksi, pieni tuuli ja maa oli yöllisten/aamuisten sateiden kosteuttama. Heli tosin kaipasi helteitä ja vinkkasin, että hänestä voisi tulla hyvä egyptologi tämän mielipiteen perusteella. Lopulta saimmekin auringon paahtaessa ihan työskennellä, vaikka pilvistä päivää oli sateineen lupailtu.

Meillä oli myös mahdollisuus aloittaa varsinainen kaivaminen lastalla tänään ja maa-aineksen seulominen, mutta koimme järkeväksi lopulta keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan kunnolla. Niin ja todella hyvää jälkeä pienellä porukalla saimmekin aikaan noin kolmessa tunnissa. En olisi ikinä uskonut millaisen metamorfoosin alue koki noinkin lyhyessä ajassa.Huomenna pitäisi olla sadepäivä, eli olosuhteet ainakin maan koostumuksen suhteen voisivat olla hyvät perjantain hommia ajatellen.

Näihin kuviin ja tunnelmiin!Terkuin,

Kimmo Leijala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s