Perjantaitunnelmia

Lähdin tänään museolle bussiaikataulujen takia aiemmin ja sopivasti pääsinkin aloittamaan hommat heti yhdentoista aikaan. Heli oli reippaana jo kaivuualueella porrastamassa maakerroksia, että saamme hyvän kulkuväylän kellarin reunustalle. Sää oli yön sateiden jälkeen oikein mainio kaivaushommiin ja aluksi tuli seulottua muutama ämpärillinen.Kaivausporukkaa saapui porrastetusti mukavasti ja oli todella kivaa tutustua uuteen vapaaehtoiseen, sekä nähdä pitkästä aikaa paria vanhempaa tuttavuutta. Alueella kävi myös mukavasti yleisöä tutustumassa hommiimme.

Varsinaista tämän kesän pääaluetta emme päässeet vielä kaivamaan, sillä asiaan vihkiytynyt maansiirtokone ilmeisesti ilmestyy paikalle vasta seuraavana tiistaina. Sen sijaan aloitimme tasaamaan M201 yksikköä kaivetun kellarialueen takaa. Vaikka aluksi paikka näytti voikukkien täyttämältä perunapellolta, lopulta alue muistutti siitä, että olemmehan aiemmin näitä juttuja tehneet urakalla ja näytti oikein hyvältä.Aurinko paisteli kaivauspaikalle koko päivän, mutta pieni tuulenvire piti huolen ihan mukavista olosuhteista työskentelyn suhteen.

Päivän hauskin löytö oli kirjoituspuikon palanen. Muuten löysimme paljon lasia, vaaleaa keramiikkaa, nauloja, pari isoa luuta ja muita melko yleisiä juttuja. Yllätyksekseni vielä ei ole tullut vastaan yhtäkään liitupiipun palasta!Kaivaukset jatkuvat taas maanantaina, eli oikein mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille ja tervetuloa tutustumaan kaivauksille!

Terkuin,

Kimmo Leijala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s