Löytöjä ja kuriton orava

Kesä on sujahtanut ohi hurjaa vauhtia! Kaivauksilla on saatu pääasiassa nauttia aurinkoisesta (välillä hieman liiankin kuumasta) säästä, mutta satunnaiset sateetkaan eivät ole haitanneet, päinvastoin.

Tämän kesän kaivauksissa on keskitytty paljastamaan nk. Forsteenin kivitalon rauniota maamassojen alta sekä laajentamaan kuoppaamme talon pihamaalla, jotta pääsemme vähitellen kaivautumaan vanhempiin, syvemmällä oleviin kulttuurikerroksiin.

Erityisesti meitä on tänä kesänä mietityttänyt Forsteenin talon luoteisseinältä paljastuva tiilirakenne, joka saattaisi olla mahdollinen porrashuone.

Kesän esinelöydöt ovat olleet tyypillisiä: luita, lasia, keramiikkaa ja rautanauloja sekä muita pienesineitä kuten nuppineuloja ja rahoja. Joukossa on kuitenkin paljon monenlaista kiinnostavaa, joista tässä muutama nosto!

Vuoden 1872 yhden pennin kolikko. Taustapuolella Aleksanteri II:n nimikirjaimet.
Puukahvainen haarukka ajoittunee 1800-luvulle.
1700- ja 1800-luvun seltteripullojen sirpaleita on löytynyt melko paljon. Niissä on tuotu Turkuun kivennäisvettä, jota on nautittu terveysjuomana. Pullojen nimi tulee saksalaisesta Seltersin lähteestä.
Plombi eli lyijysinetti, joka on kulkeutunut kangaskaupan mukana Turkuun. Huonokuntoista esinettä ei valitettavasti ole vielä saatu tunnistettua.
Suurikokoinen avain löytyi kaivauksilta heinäkuussa – mutta mihin oveen se on aikanaan kuulunut?

Kaivauksilla ovat olleet museon arkeologien lisäksi mukana kesän korkeakouluharjoittelijat, museon vapaaehtoiset sekä lasten ja aikuisten kaivauskurssien osallistujat. Vähemmän avulias on sen sijaan ollut alla olevan kuvan kaveri, joka viime viikolla varasti kaivauksilta lampaan selkänikaman…

Kulttuuriperintövaras!

Kaivaukset jatkuvat vielä kahden viikon ajan – tervetuloa tutustumaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s